Chirurgische verrichtingen

Wij hebben veel ervaring met het doen van chirurgische verrichtingen en kunnen deze in de praktijk uitvoeren. In een intakegesprek van 10 minuten bekijkt de huisarts om wat voor afwijking het gaat. Hij beoordeelt dan of de verrichting mogelijk is en hoeveel tijd deze in beslag zal nemen. Daarna wordt er een afspraak voor de verrichting zelf gepland. Deze worden in de huisartsenpraktijk uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en nemen meestal niet meer dan 30 minuten in beslag.

Verrichtingen die worden gedaan door onze huisartsen :
- Behandeling van een ingegroeide teennagel
- Verwijderen van moedervlekken
- Verwijderen van talgkliercystes en vetbulten
- Verwijderen/bevriezen van wratten
- Verwijderen/bevriezen van fibromen en andere huiduitstulpingen
- Inknippen van een te kort tongriempje
- Ontstekingsremmende injecties - Ontstekingsremmende injecties kunnen snel en effectief werken bij bijvoorbeeld een slijmbeursontsteking in de heup of de schouder, maar ook bij slijtage klachten van sommige gewrichten. Wij hebben hier veel ervaring mee. Tijdens een consult beoordelen we eerst of een injectie zinvol kan zijn. Daarna worden ontstekingsremmende medicijnen besteld en wordt er een afspraak gemaakt voor het geven van de injectie.
- Spiraaltje plaatsen/verwijderen – Het spiraaltje is een voorbehoedsmiddel dat in de baarmoeder wordt geplaatst en gedurende vijf jaar een zwangerschap voorkomt. U kunt dit in onze praktijk laten plaatsen. Eerst krijgt u een
intakegesprek van 10 minuten waarin de huisarts met u de procedure bespreekt en zo nodig een kweek afneemt. Daarna wordt er een afspraak van 20 minuten ingepland voor het plaatsen van het spiraaltje. Het laten verwijderen van een spiraaltje gaat meestal sneller. U kunt hier een normale 10-minuten-afspraak voor maken. Meer informatie over het spiraaltje: www.thuisarts.nl/spiraaltje.